A legjobb útvonalak olyan kanyarokkal tűzdeltek, ahol a veszély érzete kiélesíti az érzékeket. Az útfelület sima és szép a táj, több már nem is kell, hogy élvezd az autózás és motorozás örömeit. Összegyűjtöttem néhány útvonalat amin érdemes egyszer végig menni.
 

Svájc: Furka-hágó

Adrenalin függők számára ideális terep. Amint megpillantod a szalagszerűen hullámzó aszfaltot, biztosan felidéződik benned, miért is szeretsz annyira vezetni. 1928-ban épült az itt található alagút, 2100 méter magasan, és motorosok előnyben mivel van itt egy szakasz ami kizárólag a motorosoké. Ezen az úton rengeteg alkalom nyílik a gyorsításra, az év nagy részében azonban jégfoltok tehetik meglepetésé az utazást. A 2341 méter magas hágón érdemes pár percre leparkolni, gyönyörködni a tájban, és a távolban látható Glimsel-hágóban

KÖZLEKEDÉS


 

Olaszország: Amalfi parti út

Ezt az útat érdemes tavasszal élvezni, mert nyáron az egész napodat a dugóban fogod tölteni. Nápolyt elhagyva, vezess végig az öböl partján. Az 50 kilométeres útvonalon nincs hiány kanyarokból, emelkedőkből, de végig csodálhatod a tájat, a kobalt kék tengert és a strandokat.
 

Albánia: Sarandából Vlorába

Albánia egy teljesen más világ. Reális veszélyt jelent a kígyómarás, kutyatámadás, illetve AK47-es fegyverekkel rohangáló fiatalokat is láthatsz. Saranda városából, délről lassan haladj át a part menti olívaföldeken. Errefelé láthatsz ijesztő bábukkat, amivel a gazdák próbálják távol tartani a rossz szellemeket. Hihetetlenül elhagyatott tengerpart mellett falhatod a kilométereket, ahol gyakori látvány a betonbunker. Ettől válik igazán érdekessé a környező, égig érő hegycsúcsok látványa. Elhagyatott tengeralattjáró-bázis vezet a Longhera-hágó felé, ahol néhány perc alatt emelkedsz 1000 méteres magasság fölé. Ahol a szemed elé tárul a Jón-tengerre nyíló panoráma.
 

Románia: Transzfogarasi út

Az 1970-es években épült útat, Ceausescu vezetése alatt építették. Ez az út annak jelképe, hogy az ember képes leküzdeni a természetet. Télen le van zárva, ezért mindenképp nyár elején érdemes ellátogatnod ide. Magad mögött hagyva a síkságot máris minden technikai tudásodat bevetheted a gyors hajtűkanyarokban, később máris a lenyűgöző sziklák között találod magad. A kivilágítatlan alagút túloldalán pedig monostorok és gótikus templomok közé csöppensz. Viszont nem árt vigyáznod a szamaras kocsikra és a régi Daciákra is. A sebességet tartsd be és ne előzz záróvonalon, mert váratlan helyen áll a rendőrei és a jogosítványodba fog fájni.

KÖZLEKEDÉS