Az autós kirándulás, kontra buszos kirándulás között, én az autósra szavazok. Nem kell menetrendhez igazodni, bárhol megállhatunk , és célba érve szabadon felfedezhetjük a környéket. Megmutatom miért érdemes elhagyni a nyüzsgő várost. Szóval autóba be, és irány:
 

Miskolc és környéke

közlekedés túra

Hogyha a gyerekekkel érkeznél akkor érdemes lazítani a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban.
A télen-nyáron nyitva tartó bobpályát, illetve a miskolctapolcai parkban található játszótér szomszédságában kialakított Kalandtúra Parkot is érdemes felfedezni. Utóbbi 26 pályából, egy kék - könnyebb - és egy piros - nehezebb - pályarendszerből áll. Kirándulásért vedd az irányt Lillafüred felé. A Szinvavízesés, az Anna-barlang, a varázsos hangulatú Palotaszálló környéke a csónakázótóval legalább félnapos programot kínál. Ebédelni ajánlott Encsbe menni, Anyukám Mondta nevű étterembe. Talán az ország "legjobb" pizzája náluk kapható.

Tihany és a Káli-medence

közlekedés túra

Természetesen mindenhol ott a Balaton, de a strandszezonon kivül is remekül telhet itt egy hétvége. A tihanyi Belső-tó a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részekén gejzírmezőt és csónakázást kínál.
A Káli-medence felé autózva a Salföld Természetvédelmi Majorban lovas programokra is benevezhetsz. Ábrahámhegy, Kékkút - érdemes palackokat vinni a forrásvízhez -, Mindszentkálla mind festői szépségű hely, és ha az egész környékre szeretnél rálátni, mászd meg a Kopasz-hegyet. Gyerekekkel megcélozhatod a balatonfüredi Extrém Kalandparkot.

Zselic

közlekedés túra

Több száz négyzetkilométernyi erdő, eldugott falvak, harapnivalóan friss levegő, kiváló szadabidős programok, nyugalom és vendégszeretet. A Zselicben az ország kevésbé reflektorfényben lévő, ám mindenképpen nagyobb figyelemre érdemes turisztikai térsége. Csodálatos mikroklíma és a látnivalókért esténként érdemes az égre is felnézni, mert itt a fényszennyezés rendkívül alacsony, így a csillagok ezen a a környéken ragyognak a legfényesebben, a Tejút innen látható a legtisztábban.

Eger és környéke

közlekedés túra

A városba érve dobd meg a vérnyomásod egy autentikus török kávéval a várhegy alatti sátorban. Ez lendületet adhat, hogy bevedd a Minaretet, Vármúzeumot és a Várfalsétányt. Ne hagyd ki a török fürdőt, ahol gőzölődhetsz, átadhatod magad a hamam masszázsnak, a tükör- és a pezsgőmedencének is. Lévén, hogy vezetsz, a Szépasszony-völgybe csak akkor érdemes átautóznod, ha az utasaid követelik, de fuvarozhatod Gál Tibor dizájnpincéjébe, a Fúzióba is. Alkoholmentes kirándulásra ott van a Fátyol-vízesés, a Szalajka-forrás és az Istállós-kői-barlang. Esetleg nem volt elég a fürdésből, Egerszalókon vár a termál, de egy ebédre ugorj be a Macok Bisztróba egy fiatalos lendületű hely, a történelmi belvárosban, a vár bejáratánál.

Ha tetszett amit olvastál akkor lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon !