Okostelefonod lenyűgözően sokszínű funkcionalitása az autózás élményéhez is sokat hozzátehet, legyen szó útvonaltervezésről, dugó elkerülésről vagy üzemanyag takarékos közlekedésről. Lássuk mik azok a programok amiket érdemes letölteni és valóban használhatók. Az alkalmazások iOS és Android rendszeren egyaránt elérhetőek.

Útvonaltervezés

közlekedés

Az ingyenes Google-térkép valós időben frissülő, jól használható szolgáltatást kínál. Ráadásul a keresőóriás nem csak autósoknak ajánlom figyelmébe, de a tömegközlekedőknek is sőt a bicikliseknek is kiváló. Ám offline helyzetben ajánlom figyelmedbe a Here alkalmazást, amely OpenStreet Map térképadatokat használ, de használható online módban is.
 

Üzemben tartás

közlekedés

Amikor még nem voltak okos mobilok akkor az autó üzemanyagfogyasztását jegyzeteltük. Manapság papír és ceruza helyett elég letölteni egy alkalmazást, például a Fuelio-t. A programmal egyéb költségeidet és a karbantartásokat is számon tarthatod, és a legjobb, hogy figyelmeztetéseket is beállíthatsz.
 

Díjfizetés

Parkolás, autópályahasználati matrica vásárlása gomb nyomásra, ezt tudja a Simple alkalmazás. Elég egyszerű feltölteni az adatainkat, és szolgáltatók tucatjainál vásárolhatsz vele. Sőt hűségkártyáidat is csatolhatod, a lehetőségek köre folyamatosan bővül.
 

Helyazonosítás

közlekedés

Biztos veled is előfordult már egyszer, hogy mikor kijöttél az áruházból nem találtad a kocsidat. Ott volt csak rossz kijáraton jöttél ki. Erre is van megoldás, hogy többet ne keresgéld a gépjárművedet. A MyCar Locator applikáció egy GPS-alapú lokációs alkalmazás, aminek a segítségével egyetlen gombnyomással visszatalálhatsz az autódhoz.
 

Forgalom- és traffipax- információk

Ha a szupertraffipax csapdákat szeretnéd elkerülni a Traffi Huntert neked találták ki. Viszont, ha nem csak a traffipaxokat szeretnéd elkerülni, hanem a dugókat is, a legnépszerűbb alkalmazás a Waze, amely a felhasználók aktív közreműködésére, visszajelzéseire épít. A Waze ráadásul még útvonaltervezésre is kiváló program.
 

Autós üzemmód

közlekedés

Vezetés közben tilos nyomkodni a telefont! Egyes országokban még tábla is figyelmeztet. Ha mégis rá kell keresned valamilyen fontos adatra, nem mindegy, mennyi időre osztod meg a figyelmed. Az iCarMode, illetve a Car DashDroid applikációk leegyszerűsített kezelőfelületet kínálnak, amely nagy méretű gombokkal teszi lehetővé a legfontosabb funkciók azonnali elérését. Van egy másik módszer húzódj félre és intézd el nyugodtan, senkit nem veszélyeztetve az ügyeidet!

Ha tetszett amit olvastál akkor lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon !