Szeptemberbe újra beköszönt a tanítási időszakban érvényes sűrű reggeli közlekedés, dugó mindenhol. A tömegközlekedésbe járatsűrítéseket vezetnek be, egyes járatok gyakrabban indulnak. Az autóban ülők viszont düh rohamot kapnak. Az autónkon belül hajlamosak vagyunk olyasmit is megengedni, amit máskor nem tennénk. 

közlekedés

Kétségtelenül úgy tűnhet, az autózás is lehet egy stresszforrás. Csakhogy elfelejtettünk számolni azzal a lehetőséggel, hogy amikor vezetés közben felidegesítjük magunkat a közlekedésben, azért lehet, hogy csak másodlagosan hibáztatható a közlekedés. A gond az, amikor fel megy a pumpa, beszűkül a figyelem, romlanak a reflexek, ami balesetveszélyes. Hogyan kezeljük tehát a dühöt?
 

Nem kell címkézni a sofőröket

Aki előtted tötyörög, talán nem a legjobb sofőr, de lehet, hogy leszúrta a főnöke vagy bizonytalan, merre kell fordulnia. Ne találd ki, miért vezet ahogy vezet, úgysem fog miattad másként vezetni. Tarts tőle nagyobb távolságot, vagy (nagy ívben) kerüld ki. Apropó követési távolságot mindig be kell tartani.
 

Követési távolság

Hogyha rátapadsz az előtted haladóra, nem fog gyorsabban menni sőt egyesek bepánikolnak és még lassabban mennek. Esetleg nyomkodni fogják a féket, amire tőled jön a válasz " Naah a fék király". Ráadásul balesetveszélyes. Hogyha tudod előzd meg!
 

közlekedés

Indulj el korábban

Pár perccel korábban elindulsz és elkerülheted a nagy forgalmat. Mosolyogva elérsz a célodhoz, könnyedén fogsz parkoló helyet is találni és nyugodtan fogod meginni a reggeli kávédat. Természetesen a sebesség korlátozásokat érdemes betartani.
 

Nem kell száguldozni

Azért, hogy elkerüld a dugót idegességedben elkezded taposni a gázt, amitől megnő az adrenalinszinted, és még jobban felpörgetted magad. El kezdesz össze-vissza előzni nem tartod be a sebességkorlátokat, lehet összeszedsz 1-2 gyorshajtást is, megéri? Körülbelül 5 percet nyerhetsz és pár büntető pontot. Inkább tartsd be a sebességet és zöld hullámot kapsz, vagy válasz gyorsabb útvonalat.
 

Tervezd meg

Amikor a tanév megkezdődik sűrűsödik a forgalom, gondold át, merre egyszerűbb. Használd a Google térképet, vagy töltsd le a Waze-t és tervezd meg az útvonalad. Elsurranni az egérutakon, míg mások állnak a sorban, sikerélmény.

Stressz nélkül kezdenéd a napod, használd a tömegközlekedést vagy ordítva nyomasd a karaokét az autóban!

Ha tetszett amit olvastál akkor lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon !